keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Sydänfysioterapeutti yrittäjänä


Personal Fysio-yrittäjä Sari
Olen Sari Mikkola (os Weiland), nelikymppinen Helsinkiläinen fysioterapeutti. Työskentelen yrittäjänä perustamassani Personal Fysio nimisessä lämminhenkisessä fysikaalisessa hoitolaitoksessa Etu-Töölössä. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme löytämään terveyttä edistävä elämäntapa ja auttaa heitä löytämään liikunnan ilo yksilölliset tarpeet huomioiden. Joukostamme löytyy sydänfysioterapian lisäksi laajasti myös muuta osaamista (www.personalfysio.com)

Sari vetää useita sydänryhmiä viikossa
Vastaan myös Helsingin Sydänyhdistyksen kuntouttavien liikuntaryhmien toiminnasta ja toteuttamisesta. Sydäntiimissäni toimii 2 muuta fysioterapeuttia. Viikossa meillä on tarjolla 19 tuntia ryhmämuotoista kuntoutusta; vesijumppaa, sali- ja kuntosaliliikuntaa. Ryhmien koko on maksimissaan 12 henkilöä, mikä mahdollistaa hyvin yksilöllisen ohjauksen ryhmän sisällä. Ohjausta tukee myös kauden alussa ja lopussa tehtävät henkilökohtaiset mittaukset ja haastattelut.
Meditaatiohetki rannalla

Urani alussa olin viiden vuoden ajan fysioterapeuttina erikoissairaanhoidossa, mutta yksityispuoli tuntui houkuttelevalta vaihtoehdolta 3-ja 6-vuotiaiden lasten äitinä. Isoa hyppyä en ole katunut, vaikka ajoittain yrittäjyys vaatii itse fysioterapiatyön lisäksi melkoisesti voimavaroja myös ns. byrokratian rattaissa. Onnekseni itse työ on niin antoisaa, että sen voimalla jaksaa myös ”pakolliset” muut asiat. Sydänryhmiä olen ohjannut lähes 10 vuotta. Tarve tämän kaltaisille ryhmille on ollut ilmeinen, sillä kysyntä kasvaa jatkuvasti ja tällä hetkellä tarjonta on kasvanut lähes 100%. Uutena tarjontana aloitamme 1/2019 MediYogan, joka on rauhallinen ja terapeuttinen joogamuoto soveltuen kaikille iästä ja liikuntakyvystä riippumatta.

Työ sydän- ja hengitysryhmien parissa on todella antoisaa. Voin sanoa, että rakastan työtäni ja sitä, että saan tehdä sitä omalla käsialallani. Tavoitteenani on kehittyä ja kehittää toimintatapojamme jatkuvasti asiakkaita paremmin palveleviksi. Vuosien varrella olen saanut paljon uutta tietoa ja tukea ajatuksilleni sydänfysioterapiapäiviltä. Viime vuoden sydän Pro-koulutus innosti minua entisestään uskomaan unelmiini, joista poiki mm. ensimmäinen sydänkuntoutusmatka Fuengirolaan 16 sydänkuntoutujan ja sydänfysioterapiakollegani kanssa sekä 33 sivuinen ”Sydän ja aktiivinen arki” -omaharjoitteluopas (jota saa tilata minulta). Syventävistä opinnoista sain valtavasti uutta tietoa, ihania kontakteja kollegoihin ja uskallusta haastaa itseäni yhä uudenlaisten toimintatapojen toteuttamiseksi.

Sydänkuntoutusta Fuengirolassa

Koulutuksen myötä olen myös saanut pyyntöjä luennoimaan sydän ja liikunta aiheesta mm. Helsingin ja Aurinkorannikon sydänyhdistyksiltä ja Etelä-Suomen sydänpiiriltä. Luennointi on terapiatyön rinnalla mukavaa vaihtelua.

Ryhmien ja luentojen lisäksi vastaanotollani käy säännöllisesti erilaisista sydänoireista kärsiviä yksilöasiakkaita, joiden kanssa käymme läpi heidän sydäntilanteensa ja siihen soveltuvat tavat kuntoutua. Työssäni vastaan tulevia sydändiagnooseja ovat mm.sepelvaltimotauti, sydäninfarkti, Takotsubo, läppäviat, pallolaajennetut, ohitusleikatut, flimmeri, sydämen vajaatoiminta, sydänsarkoidoosi ja pulmonaalihypertensio.

Omastakin kunnosta on huolehdittava
Kymmenen vuotta sydänfysioterapian parissa on tietenkin antanut varmuutta työn tekemiseen. Tietotaidon kehittyminen ja kokemus sekä kontaktit alan huippuammattilaisiin luovat hienon mahdollisuuden kehittää tätä erikoisosaamisaluetta. Teen tätä työtä sydämelläni ja koen työni tärkeäksi ja erittäin palkitsevaksi. On hienoa, että ihmiset hymyilevät tullessaan ja vielä leveämmin lähtiessään.

Sydänfysioterapia on todella mielenkiintoista. Mitä enemmän siitä tietää sen enemmän haluaa tietää lisää. Lisäksi sydänfysioterapeutit porukkana ovat upea, iloinen ja kannustava ammattilaisten ryhmä. Tällainen joukko auttaa jaksamaan työssä ja innostaa kehittymään entisestään.

Oppimisen ja työni lisäksi minun sydämeni nauttii perheestä ja muista läheisistäni, monipuolisesta liikunnasta, luonnosta, mökkeilystä, kunnon unista ja hyvästä ruoasta.

Mottoni: Älä murehdi etukäteen, ajattele positiivisesti

Ystävällisin terveisin
Sari Mikkola
Personal Fysio
Caloniuksenkatu 7 B 21, 00100 Hki
www.personalfysio.com
040-5365409

Summary

Sari Mikkola is a cardiac physiotherapist who has an own physiotherapy clinic in Helsinki. She is specialized in cardiac rehabilitation and meets patients individually and in groups. She also educate cardiac patients and health care professionals and works as a teacher in heart association's rehabilitation journeys. Sari's clients have different kind of cardiac diagnosis: CHD, HF, valvular diseases, cardiac sarcoidosis and heart surgery. Sari thinks that the community of Finnish Cardiac Physiotherapists is a way to educate herself and discus with colleagues, which keeps the motivation high. Sari likes outside exercises, good sleep and delicious food. Her power sentence is: Don't worry too early, think positively.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi