keskiviikko 11. marraskuuta 2020

Koulutusta lähiajalle

Korona pakotti niin meidät kuin monet muutkin ottamaan sähköiset koulutuskanavat pikavauhtia laajamittaiseen käyttöön. Nyt lähes jokainen on osallistunut Teams- tai Zoom-palavereihin ja koulutuksiin. Päivä tietokoneen ruudun edessä voi olla puuduttava, mutta mielenkiintoinen esitys osallistujia aktivoivine kysymyksineen ja iso tuoppi kahvia saavat pysymään hereillä. Kustannussäästöt ovat huomattavat kun matka- ja majoituskulut jäävät pois.

Kolmas SydänfysioterapiaPro-kurssi saa opintonsa päätökseen marraskuun lopussa Sydänfysioterapian 20-vuotisjuhlawebinaarin yhteydessä. Ehdimme tavata kurssin kanssa kaksi kertaa kasvokkain ennen koronarajoituksia. Nettiopiskelusta puuttuu kahvitaukojutustelu ja kurssikavereihin tutustuminen, mutta toisaalta henkilökohtainen ohjaus on ollut paljon intensiivisempää kuin aikaisemmilla kursseilla.

26.11.2020 klo 8.50-16.00

Tästäpä sitten päästäänkin ensimmäiseen tapahtumaan, johon ei ole enää paljon aikaa. Sydänfysioterapiapäivien webinaari on torstaina 26.11. ja ilmoittautua ehtii vielä 18.11. saakka. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen

Uudet Pro-opiskelijat valmistuvat 27.11. ja heidän mielenkiintoisia kehittämistöitään tullaan esittelemään tässäkin blogissa.

10.12.2020 klo 13.30-14.30

Tuskin olemme selviytyneet Sydänfysioterapiapäivistä kun jo jatkamme miniwebinaarisarjaa sydämen vajaatoimintapotilaan liikuntaan liittyen. Ensimmäisellä kerralla lokakuussa aiheena oli sydämen systolinen vajaatoiminta, HFrEF, eli tilanne, jossa sydämen pumppausteho on alentunut. 

Toisessa jaksossa paneudutaan diastoliseen vajaatoimintaan, HFpEF eli tilanteeseen, jossa ongelmana ei ole pumppaustehon alentuminen vaan heikentynyt kammioiden täyttyminen sydämen seinämien jäykkyyden tai paksuuntumisen vuoksi. Tätä asiaa selvittelemme kardiologi Juhani Sneckin kanssa. Miniwebinaarin hinta on 30e, Suomen Sydänfysioterapeuttien jäsenet saavat webinaarin jäsenetuna maksutta.

1. mitä tarkoittaa diastolinen vajaatoiminta, mikä tilanteeseen mahdollisesti johtaa

2. onko liikunnalla merkitystä diastolisen vajaatoiminnan hoidossa?

3. potilastapaus

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen

14.1.2020 klo 13.30-14.30 

 

Vuodenvaihteen jälkeen otamme vielä erikseen käsittelyyn hypertrofisen kardiomyopatian (HCM), joka ei ehkä olekaan niin harvinainen kuin on ajateltu. Aiemmin liikunnalla ei uskottu olevan terapeuttista merkitystä HCM:ssa, mutta uudempi tutkimustieto on muuttanut tätä käsitystä. Kardiologi Juhani Sneck kertoo sairauden taustasta ja hoidosta, liikuntalääketieteen erikoislääkäri Kai Savonen selvittää, millaista tutkimusnäyttöä ja suosituksia HCM-potilaan liikuntaan liittyy. Potilastapauksen avulla yritetään sitten hahmotella, miten teoria ja käytäntö kohtaavat.

1. Hypertrofinen kardiomyopatia, oireet, diagnostiikka, hoito

2. Liikunnan merkitys hypertrofisessa kardiomyopatiassa

3. potilastapaus

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen 

Ideoita seuraaviksi webinaarisarjoiksi on jo muhimassa ja toki ehdotuksia vastaanotetaan. Verkossa tavataan! 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi