perjantai 17. elokuuta 2018

Uusi Sydänfysioterapia-Pro-kurssi starttaa


Paikoillenne, valmiit, NYT!

Ensimmäiset Sydänfysioterapia-Pro-fysioterapeutit valmistujaisissa
vetäjien ja Suomen Sydänfysioterapeuttien puheenkohtajan
Heidi Mahrbergin seurassa
Tänään alkaa toinen sydänfysioterapian syventävä, vuoden ajalle ajoittuva, 15 opintopisteen Sydänfysioterapia-Pro-opintokokonaisuus. Edellinen vastaava kurssi oli vuonna 2017 ja sille oli ilmeinen tarve, sillä koulutukseen osallistui 25 todella motivoitunutta fysioterapeuttia. Nyt alkava kurssi on hiukan pienempi.
Kardiologi Juhani Sneck luennoimassa
Edellisen kurssin osallistujien palautteen mukaan kurssi oli antoisa, mutta työllistävä ja näin on varmasti jatkossakin sillä asiaa kyllä riittää. Kuitenkin näyttää, että hyvä motivaatio saa suoriutumaan mistä vain. Meille ohjaajille, Liisa Lumiaholle ja minulle, kurssi antoi aivan valtavasti virtaa ja jaksamista koko vuodelle, kiitos ihanien opiskelijoiden. Asiantuntijamme Kai Savonen, Juhani Sneck ja Arto Hautala olivat tykättyjä, selkeäsanaisia luennoitsijoita ja he puolestaan olivat vaikuttuneita opiskelijoiden innostuksesta ja ovat lupautuneet mukaan jatkossakin.

Heli Suhonen ja Maivi Lepistö kokeilemassa testipaikkaa
 laboratoriomestarin kanssa


Syventävän kurssin tavoitteena on nimensä mukaisesti syventää tietoja ja taitoja sydänsairaan asiakkaan ohjauksessa sekä innostaa kehittämään fysioterapiaa näyttöön perustuvaan tietoon pohjaten. Olisi mukava pitää mukana vieläkin enemmän konkreettista käytännön harjoittelua, sillä testauspäivä "oikeiden" potilaiden kanssa sai paljon positiivista palautetta.

Vaikka rasituskokeita tehdään aikaisempaa vähemmän, sen merkitys liikuntaohjauksessa ei ole kadonnut minnekään. Liikuntaa tärkeänä pitävät kardiologit suosittelevat rasituskoetta ja on myös väläytelty ajatusta, voisivatko fysioterapeutit ottaa rasituskokeen tehdäkseen.





Liikuntalääketieteen erikoislääkäri Kai Savonen
 valvomassa rasituskoetta

Kurssin yhtenä tavoitteena on sydänfysioterapeuttien verkostoitumisen edistäminen. On tosi mukava tietää, että on olemassa kolleega, jonka kanssa voi vaihtaa mielipitetä tai kysyä neuvoa ja tämä on paljon helpompaa kun on tavattu ja tutustuttu. Itselleni tämä on ollut vuosien mittaan monta kertaa pelastus kinkkisestä tilanteesta. Tiedon ja ohjausmateriaalin avoin jakaminen kolleegoiden kesken on aina ollut yksi sydänfysioterapeuttien keskeisistä arvoista.



Liikuntafysiologi Arto Hautala puhuu voimaharjoittelusta

Olemme tutustuneet opiskelijoihin jo netin välityksellä, nyt  on mukava sitten tavata livenä. Ensimmäinen lähijakso on Kuopiossa, muita lähijaksopaikkakuntia ovat Punkaharju, Jyväskylä ja Tampere. Lähijaksojen paikkakunnat ovat valikoituneet sen perusteella, mistä löytyy aktiivisia järjestäjiä.

Tervetuloa uudet opiskelijat! Toivotaan meille mukavaa yhteistä vuotta!




Lue lisää
www.sydanfysioterapeutit.fi
Pro-sydänfysioterapeutit

Summary

Today is starting a course of advanced special studies for the physiotherapists in cardiac rehabilitation, Cardiac physiotherapy-Pro. The first course was 2017 and there were 25 highly motivated physiotherapists in those studies. It was very inspiring to be a tutor and I think I got a very good energy boost from the students. The experts, cardiologist Juhani Sneck, sport cardiologist Kai Savonen and exercise physiologist Arto Hautala gave the latest evidence based information about cardiac rehabilitation and they were also impressed about the enthusiasm of the students.

One of the goal of the course is the network with cardiac rehab professionals. It is much easier to ask for advice or opinion if you know people personally. I have been saved so many times, thanks to my clever colleagues.

The studies take one year and include contact sessions and home studies. The year will be hard but rewarding. So, wellcome new students!

And here we are on the first day with Bittium-EKG (Biolink), the Finnish innovation in cardiac rehabilitation.

Eero is introducing Biolink-system to students
Santtu tells about st-depression 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi