tiistai 21. tammikuuta 2020

Heliltä homma hoituu

Heli Varkaudesta

Olen tehnyt Suhosen Helin kanssa yhteistyötä pitkään, tuskin muistan aikaa ennen häntä. Heli on meidän KYSin sydänihmisten luottofysioterapeutti Varkauden sairaalassa. Hän oli mukana myös ensimmäisellä SydänfysioterapiaPro-kurssilla. Viime vuosina Heli on nähty melko usein koiratouhuissa. Kyselin Heliltä kuulumisia ja tällaista hän jutteli:

Osastolla ja poliklinikalla

Työnkuvaani kuuluu osaston puolella ortopediset potilaat sekä kaikki hyvinkin erilaiset sisätautipotilaat sekä sydänpotilaat. Osastolle sydänpotilaita jatkohoitoon tulee lähinnä KYSista, viime vuosina sydänpotilaiden määrä osastolla on vähentynyt koska he kotiutuvat usein suoraan KYSista ja nämä potilaat tapaan sitten erikoispoliklinikalla.  TULPPA-ryhmä alkoi meillä vuonna 2006 ja olen siitä lähtien ollut siinä mukana, tänä keväänä aloittaa ryhmä numero 33!. Koen että työ sydänpotilaiden kanssa on palkitsevaa, sisältää paljon vuorovaikutusta. Työ ottaa mutta myös antaa.
Kävelytesti käynnissä

 Yhteistyö toimii

Alueellinen yhteistyö toimii meillä hyvin! Meillä on hyvin toimiva hoitoketju sydänpotilaiden kohdalla Kuopion yliopistosairaalan kanssa ja myös erittäin hyvin toimiva yhteistyö Varkauden sairaalan erikoispolin sydänhoitajan kanssa. KYSin fysioterapeutit lähettävät tiedon sydänpotilaista kirjeenä ja myös sydänhoitaja KYSistä on yhteydessä meidän pään sydänhoitajaan. Potilaat eivät pääse tipahtamaan hoitoketjusta.

Pro-koulutuksesta varmuutta ja verkostoja

SydänfysioterapiaPro-koulutus antoi minulle varmuutta työhön ja kollegoita joihin voi olla tarvittaessa yhteydessä <3 Henkilökohtaisesti pidän verkostoitumista ja yhteistyötä erittäin tärkeänä, sillä meillä täällä Varkaudessa ja varmaan monessa muussakin pienemmässä paikassa, sydänfysioterapia on yhden tai muutaman terapeutin varassa jolloin vertaistuki ja tiedonjakaminen on todella tärkeää!

Eläinmindfullnessia

Toinen "intohimoni" sydänasioiden lisäksi on koirat ja luonto<3. Ja nämä 2 asiaa, koirat+luonto, nivoutuvat hyvin yhteen tuon sydänfysioterapian kanssa; näistä asioista monesti potilaiden kanssa keskustelemme ja monelle nuo asiat ovatkin sitä arjen Mindfullnessia :) Valmistuin eläinfysioterapeutiksi 2011 ja olen tehnyt päivätyön ohella eläinfysioterapeutin töitä siitä saakka. Tämä työ antaa minulle valtavasti voimaa päivätyön tekemiseen.
Näiden kavereiden kanssa ei ole vapaa-ajan ongelmia

Koirasydänfysioterapiaa?

Vesijumppa käynnissä
Hau hau, tämmöinen temppu opittiin!

Rohkeasti eteenpäin

Nyt aloittavia sydänfysioterapiaPro-kurssin opiskelijoille toivotan onnea ja neuvoksi annan:  Ole avoin ja rohkea ja kysy! Minä ajattelen usein tiukoissa paikoissa että:"Kyllä tää tästä!" :)

Yhteystiedot: Heli Suhonen, Varkauden terveyskeskus/Varkauden sairaala p.040-5873766(työ) heli.suhonen @ varkaus.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi